Wat is een activity tracker?

18-06-2015 - Rianne Laning

De activity tracker, een slim apparaatje dat bijhoudt hoeveel stappen je zet en hoeveel calorieën je verbrand. Maar het is meer dan alleen maar een stappenteller.

Wat is een activity tracker

De naam zegt het eigenlijk al, kort gezegd is het een apparaat dat een bepaald activiteit bijhoudt. Maar het is meer dan dat, een activity tracker houdt bij hoeveel stappen je zet en hoeveel calorieën je daarmee verbrandt. Sommige trackers houden zelfs je slaapritme bij of meten je activiteit niveau bij bijvoorbeeld zwemmen.

Het ziet er uit als een horloge, en sommige hebben inderdaad een klok functie, maar dat is het dus niet. Je moet het meer zien als een gps tracker en een smartwatch ineen. Voor iedereen die serieus bezig is met het bijhouden van hun activiteiten is het een uitkomst. Omdat je het apparaat om je pols draagt zijn de metingen zeer betrouwbaar.

Activity trackers

Functies

Er zijn natuurlijk verschillende soorten activity trackers. Zo heb je een tracker die alleen stappen bijhoudt en een ander meet je hartslag, je slaap ritme en de hoeveelheid calorieën die je hebt verbrand. En omdat het natuurlijk niet echt prettig is om alle gegevens van een klein scherm af te lezen zit er vaak een uitgebreide app bij.

Dergelijke apps geven dan in grafieken en tabellen weer hoeveel calorieën je hebt verband, je slaapritme en laat het zien hoe lang je hebt gelopen, de afstand en de gemiddelde snelheid. Super handig dus.

Op zoek naar een activity tracker? Bekijk dan eens ons assortiment we hebben de bekendste merken zoals Fitbit en Garmin.

Reageer op dit bericht